EVE Gunjack PSVR is een van de weinige VR games die op de markt staat maar toch ringt er ergens een belletje bij sommige... Review: Gunjack PSVR

EVE Gunjack PSVR is een van de weinige VR games die op de markt staat maar toch ringt er ergens een belletje bij sommige toch? Dat komt door de game EVE Online (2003) en EVE: Valkyrie die in 2016 gereleased was.

EVE Gunjack PSVR zou ik beschrijven als een turrent game. Waarom? Je vliegt in ruimte waarbij je op schepen schiet. Natuurlijk is het niet alleen schieten, je moet ook rondkijken ervoor. In het begin is het nog makkelijk maar na mate je verder gaat moeten je reflexen echt op 100% staan, goed denken welke je eerst pakt, gebruik ik mijn specialty nu of wacht ik even en nog veel meer. Het is moeilijk om het in woorden uit te leggen tot je het zelf probeert.

Verder kan ik ook niet veel info geven want zoals ik het al zei je moet het echt zelf mee maken! Oh wat ik wel vergeten ben om te zeggen is:

De schepen waarop je gaat schieten zijn piraten en jij verdedigd het fort. Maar het zijn niet alleen piraten waar je tegen vecht/schiet. Ik ga hier niet verder op in want het blijft leuker om het zelf te ontdekken.

Wat ik nog wel kan doen voor jullie is wat eigen persoonlijke ervaring delen met jullie. Dit blijft natuurlijk mijn eigen mening.

Voordelen:
1. Je hoeft niet heen en weer te bewegen en alleen je hoofd gebruiken om te richten.
2. Het gebied is verbazingwekkend ook al is het de ruimte.
3. Geen motion sickness (niet dat ik het heb gemerkt).
4. Snel denken/reageren (fast pace gaming, geeft mij een FPS gevoel)

Nadelen:
1. Beperkt tot een gebied, geen vrije beweging
2. Geen wapenaanpassingen
3. Multiplayer niet beschikbaar
4. Weinig levels.

Christian Ta