Mojang laat geen enkele console onaangeraakt. Na het grote Minecraft succes op de pc en de edities van PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360... Review: Minecraft Nintendo Switch Edition

Mojang laat geen enkele console onaangeraakt. Na het grote Minecraft succes op de pc en de edities van PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One, Wii U moet nu ook de Nintendo Switch er nu echt aan geloven. De Minecraft: Nintendo Switch Edition is nu ook bespeelbaar.

Voor wie Minecraft nog niet kent, leg ik het spel even kort uit. Minecraft is een open wereld spel, je kan gebieden en grotten verkennen, huizen bouwen, vechten tegen monster rond middernacht en je kan je eigen eten verbouwen. Het klinkt simpel maar vergis je niet. Bepaalde skills worden flink getest. Vergeet ook niet waar jij je huis bouwt want die raak je snel genoeg weer kwijt. De graphics van het spel zijn vierkant, Minecraft bestaat alleen maar uit blokjes. Dit brengt nog een leuke uitdaging met zich mee omdat er geen ronde vormen zijn te bekennen.

Technisch brengt deze Nintendo Switch versie van Minecraft het er goed vanaf. De laadtijd om de game op te starten duurt minder dan een halve minuut, maar daar staat tegenover dat dit ongeveer het enige laadscherm is tijdens een speelsessie. Al botsen vakkundige verkenners wel snel op de muren van de spelwereld. Het is een domper op de illusie van grenzeloze vrijheid en kan soms ook een beknotting vormen op je ambitieuze plannen om bijvoorbeeld een gigantische brug te bouwen. De pc-versie heeft immers eindeloze werelden, waardoor enthousiaste bouwers al hun constructies in één en dezelfde wereld kunnen bewaren.

Het leuke is dat de game dus ook geen einde kent en je daardoor eeuwig door kunt blijven bouwen. Maar als het je toch gaat vervelen kun je altijd met de meeste vernieuwende toepassing aan de slag, de split-screen. Zo kun je niet in je eentje, maar met maximaal vier spelers op een televisie tegen de monsters gaan strijden. Met nog wat extra vrienden kun je online met maximaal acht spelers tegelijk het avontuur opzoeken.

Door de Switch Edition is de ziel van Minecraft is nu ook onderweg toegankelijk en blijft volledig intact. Dankzij de lancering van Minecraft: Nintendo Switch Edition is de drempel lager dan ooit om de game te proberen en alleen of samen met vrienden wat te bouwen. Ideaal dus voor wie niet aan de slag wil of durft met de meer ingewikkelde pc-versie of wie zijn console niet met het internet heeft verbonden.

Dylan van Tongeren Editor-in-chief of www.in2gaming.com

Doe mijn ding bij In2Gaming | Enthousiaste gamefanaat | Xbox 360, Xbox One, PlayStation Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, 3DS, Wii U, Switch, PC